Zestre contemporana pentru copii (rochite, camasute, papusi, body-uri)

Piesele de zestre contemporană Mândra Chic pentru copii sunt realizate din materiale naturale premium, plăcute la atingere, ușor de purtat și cu personalitate. Croiuri fine, personalizări și broderie de simboluri din patrimoniul nostru imaterial.  Poveste, rost și rânduială veche, dar cu dichiseală nouă! Piese care să desăvârșească, identitar, garderoba oricărei româncuțe sau a oricărui românaș. Pentru copiii care nu mai au pe nimeni în neamul lor care să le poată face piese delicate de zestre contemporană, inspirate din cultura neamului căruia aparțin.

Am redat viață, în felul nostru, personajelor din poveștile vechi românești, croiurilor copilăriilor pierdute în timp, modelelor jucăușe și colorate, toate lucrate manual, de mămici și bunice pricepute, care au ales să intre în clubul „nașelor bune”. Nașa bună era, în vremurile vechi, cea care ajuta mamele și nașele să pregătească trusoul copilului. De la botez până la însurătoare sau măritiș.  Mândra Chic e un soi de mână dreaptă și dichisită a nașelor contemporane.

Rochițe și cămășuțe din materiale naturale, țesute în România, cu un tușeu catifelat, extrem de plăcute la atingere, croiuri originale, clasice,  cu inserții de mesaje, broderii, dantele sau ciucurași lucrați manual, cu migală și pricepere. Piese care să individualizeze, să atragă atenția asupra culturii din care facem parte, care să trezească nostalgie, dor și bucurie în ochii în care se reflectă cei mici astfel îmbrăcați.

Pernițe-păpuși cu personaje din poveștile vechi românești, brodate manual, după desene originale, realizate la noi în atelier și pline cu umplutură antialergică. Numai bune de îmbrățișat, de pozat, de împrietenit, descoperit lumea poveștilor românești vechi și de completat decorul din camera celor mici.

 Body-urile și tricourile sunt piese clasice, care cuprind mixul de broderii sau dantele lucrate manual și mesaje dintre cele mai diverse, cu precădere din poveștile românești. Delicate, colorate, statement, perfecte pentru a puncta identitatea culturală în garderoba oricărui copil care are rădăcini românești profunde.

Setul Crișmă + Fașa de botez. La Taina Botezului, după afundarea în apă, proaspătul creștin este primit de către naș în brațe, într-o pânză albă, nouă, numită pânză de mir sau crișmă. Pe vremuri, tradiția spunea că aceasta ar trebui să fie o bucată “neîncepută”.  Astăzi  ea este o bucată de pânză albă, moale, absorbantă, din bumbac natural, pe care unii nași aleg să o personalizeze în diverse feluri, pentru a rămâne în colecția cu amintiri a copilului, ca o piesă de #zestrecontemporană. Majoritatea acestora preferă o mică broderie manuală, din patrimoniul nostru de simboluri. Crișma noastră are cusut cu mâna, discret, într-un colț, Ochiul, din categoria „semnelor de protecție”. Se spune despre el că veghează asupra noastră peste timp, ne protejază și ne transmite lumina în care a fost făcut fiecare lucru în parte. Ochiul Mândra Chic este dintre cele combinate cu rombul – simbol al fertilității! Fașa de botez înfașă copilul în pânza de mir. Potrivit tradiției este nici prea scurtă, să nu „se lege” pruncul la casa lui prea repede, nici prea lungă, să nu se lege prea târziu. Atelierul nostru personalizează manual fașa, cu numele copilului sau orice alt mesaj. Pentru fetițe am ales culoarea roșie, purtătoare de noroc, iar pentru băieți culoarea albastru, semn de forță și liniște. Dar clientul poate alege oricare altă culoare.

Pulovărașe și căciulițe tricotate manual, ca cele pe care le-am avut fiecare dintre noi, primite „plocon”, lucrate de bunice, mătuși, nănașe sau vecine pricepute. Piese clasice, realizate din fire naturale, cu croiuri simple, comode, plăcute estetic și utile de toamna până primăvara târziu.

Cărți poștale de colorat, create special pentru noi de artistul vizual Ada Mureșan, cu personaje care pot fi personalizate de copii prin colorare. Un soi de pledoarie pentru patrimoniul cultural imaterial național: poveștile românești și personajele lor și prilej numai bun ca cei mici să ia contact cu lumea basmelor vechi autohtone. Prilej de joc și joacă, de cunoaștere și recunoaștere.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *