Mandra Chic

Mândra Chic este un concept complex, care cuprinde un atelier șezătoare în cadrul căruia se creează piese de zestre contemporană, dar și un muzeu – mic centru cultural, un proiect internațional de călătorie, colecții etnografice sau de tip #culturalfashion, campanii sociale, civice și de mediu, burse de educație, ateliere de creație și dezvoltare locală pentru copii și adulți. Totul este interconectat!

Mândra Chic – atelier șezătoare este un loc de poveste, în satul Mândra, din Țara Făgărașului. Un proiect de recuperare și promoare a volorilor locale și naționale. O oază de rezistență culturală, un loc în care se întâlnesc femei care cos și croșetează cu dischis și bună rânduială, în care se studiază izvoade de patrimoniu din etnografia românească, se refolosesc bucăți din piese valoroase dar distruse, se brodează, se redescopere tehnici străvechi și se  inovează, se adaptează autenticul în limbaj și formă contemporană, pentru ca povestea să poată fi dusă mai departe.

Un demers identitar menit să construiască o punte între rădăcinile și devenirea contemporană a fiecăruia dintre noi!  Un proiect pledoarie pentru redescoperirea, conservarea și promovarea produsului românesc, autentic, inspirat de cultura și originile noastre și susținerea micului artizan local. Un proiect gândit ca o alternativă sustenabilă la produsele realizate în masă. Un proiect care să ne îmbrace nu doar trupul ci și sufletul. Concentrat artistic neaoș, pe tipar modern, în majoritatea cazurilor sub formă de manifest cultural!

Proiectul a început cu o linie de tricouri casual, din bumbac, pe care au fost mixate broderii lucrate manual cu mesaje din cultura veche sau contemporană! Acest mix Mândra Chic a devenit o trăsătură de caracter a brandului, care a fost descoperit în scurt timp de românii din toată lumea! Colecțiile Mândra Chic au fost, rând pe rând, purtătoare de simboluri și mesaje care mai de care mai bine înrădăcinate în realitățile contemporane, au alinat doruri, au redat viață, au reanimat sentimentul de apartenență și drag,  au creat un proiect cu impact în comunitate și la nivel național.

Atelierul a adăugat, pe rând,  o linie pentru copii (cămășuțe, rochițe și păpuși inspirate de personaje din poveștile românești) batiste de buzunar, hanorace, accesorii (insigne lucrate manual sau sacoșe de pânză), o linie de produse pentru casă (perne decor, șorțuri de bucătărie, fețe de masă sau suporturi textile cu buzunar pentru tacâmuri), cărți poștale cu povești sau volume cu schițe ale modelelor și istoriilor locului.

Produsele sunt, de regulă, unicat sau de serii foarte mici și fiecare are povestea lui. Se comercializează online sau în concept store-uri de design românesc. Le poți achiziționa direct sau poți să îți creezi tu propria piesă de #zestrecontemporană: alegi forma de bază, materialul, culoarea, broderia, mesajul. Poți veni chiar cu zestre de la tine de acasă, poți participa la întâlnirile de creație din atelier sau online și îți poți recicla piesa Mândra Chic când, din diverse motive, vine vremea să faci asta.

Comentariile sunt închise.