Mini rezidentele de creatie pentru adolescenti Mandra Chic

Începând din 2022 am deschis porțile adolescenților pentru mini rezidențe de creație, în cadrul cărora să își scoată în lume creativitatea, descoperind elemente de cultură și identitate locală, tehnici tradiționale de lucru manual, concepte ca reuse, recicled, upcycling, cu ajutorul cărora să genereze conținut, creaţie şi producţie proprie.

 Mini rezidența este gratuită, iar programul foarte flexibil. Eventuale cheltuieli de deplasare, masă sau cazare sunt suportate de rezident, în regie proprie. Vârsta 13-18 ani.

Atenție, rezidențele de creație nu trebuie privite exclusiv ca ateliere de învățare, ci, mai degrabă, ca spații de creație. Rezidenții trebuie, musai, sa nu aibă două mâini stângi, să fie creativi și comunicativi și să fie gata să scoată în lume piese Mândra Chic, care să poarte semnătura lor 🙂

 

mini rezidente Mandra Chic

TEMA DIN 2023: DANTELE ȘI UPCYCLING

Patricia Sodolescu are 13 ani! În mini rezidența de creație de la Muzeul de Pânze și Povești & Mândra Chic a ales să creeze o colecție de tricouri crop top, așa cum poartă generația ei în vara lui 2023. A combinat mixul Mândra Chic de textile și mesaje cu… pictura. Rezidența a avut loc la Mândra, satul reumit pentru dantele și dantelăresele de aici, așa că era păcat să nu fie folosit și specificul local. În timpul rezidenței a realizat, sub îndrumarea Alinei Zară, că dantele pot prinde viață, farmec și personalitate dacă sunt pictate. Și cel puțin 3 piese sunt absolut fabuloase.

Patricia a avut libertatea să își facă și stylingul pentru shootingul final, tocmai pentru a putea transmite, în întregime, vibe-ul unei generații!  Fotografiile sunt semnate de Adrian Murgea.

Patricia Sodolescu va colabora în continuare cu Mândra Chic. Va picta dantele vechi și le va da viață nouă pentru colecțiile de zestre contemporană ale atelierului.

 

mini rezidenta Mandra Chic

Tema din 2022: ZESTRE UPCYCLING

Am ales să lucrăm cu 2 adolescente de la Colegiul Național Radu Negru, din Făgăraș, care ne-au convins cu entuziasmul și creativitatea lor. Florentina  Ichim și  Alexandra Rus au petrecut alături de noi o vară întreagă (într-un program flexibil, stabilit de comun acord), iar la final au pregătit de lansare o mini colecție de 10 piese upcycling, cu inserții de mesaje și broderii manuale, inspirate din cartea cu Schițe de modele și povești din Mândra. Fetele au folosit ca bază o colecție de ii de lucru vechi, simple, descoperită în lăzile de zestre de la Muzeul de Pânze și Povești. S-au jucat cu cuvintele și simbolurile și au scos colecția „Z E S T R E”.  Au invitat-o ca model pe Dana Șerban, colega lor de clasă și pe fotograful Mihai Sin pentru shooting-ul oficial. Mai jos vedeți rezultatul unei veri de buchiseală…

rezidente de creatie pentru adolescenti

rezidenta de creatie pentru adolescenti

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *