3. Suveica cu Serana la Palermo – conferinta europeana despre sexualitate

Serana Dragomir are 22 de ani, este cetățean activ al Uniunii Europene, lucrează în domeniul asigurărilor de viață și e implicată în diverse proiecte europene. Serana a dus suveica tocmai la Palermo. “Let’s talk about sex- Workshop despre sexualitate în Europa” a tratat suveica de orice urma de xenofobie și inhibiții. Acest brainstorming de soluții, finanțat de programul european “Citizen in act”, a implicat micul obiect tradițioanal românesc într o discuție serioasă despre educație sexuală, artă și politică, în mijlocul unui mare grup de tineri ajuns acasă la italieni în decembrie, din intreaga Europă…
 “Evenimentul a avut loc în chiliile unei mănăstiri. Biserica a lăsat în concesiunea lui Johnny toate camerele … acestea sunt folosite numai pentru astfel de proiecte. Câteva zile am participat la seminarii, discuții interactive, povești. Se culeg toate informațiile noi aflate, se face una bucată raport, se trimite la Bruxelles, se dau soluții… și nu se termină aici. Soluțiile chiar se pun în aplicare. Într-un fel sau altul. Abia apoi se consideră cercul inchis”
Într-una dintre seri, Serana a oferit participanților un party de ziua ei. A folosit prilejul pentru a le prezenta tuturor suveica și povestea acesteia! Prezentarea suveicii celor peste 50 de persoane din Italia, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Italia, Lettonia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Spania, Slovenia, Suedia și Anglia a fost amplă și explicită. S-a insistat pe tradițiile și specificul local al zonei din care vine! Și toată lumea a fost fascinată!
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *