Traista de acasa – colectie de sacose urbane din panza naturala si insertii lucrate manual

Traista, în toate formele ei, este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume. 

Traista, în mii de chipuri – asemănătoare principală dintre noi – a străbătut timpurile: de la bocceluța prinsă în băț, la punguța cu doi bani, la traista țesută pentru fiecare moment important din viața satului, la sacoșa de panză urbană sau la gențile țanțoșe, din piele de crocodil. Traista Mândra Chic este un OMAGIU adus rădăcinilor noastre. O expresie a ceea ce suntem și de unde suntem.

Povestea trăistuțelor noastre de zestre contemporane și pe câte de simplă și firească, pe atât de duioasă: la noi în sat se țesea mult! Bunicile, cu suveicile lor fermecate, transformau firele de lână în trăistuțe colorate. Aveam traistă specială de mers la colindat de Crăciun, traistă de mers după ouă de Paști, traista de mers cu Cinste la nuntă, traista de mers cu Plocon, când se năștea un copil în neamul nostru, traista de mers în câmp, traista de Biserică. . . . . . . sau traista cu care nu duceam la oras. Mama Ruță, bunica noastră, zicea mereu că, în lumea asta, cea mai importantă traistă este, însă, cea mai nevăzută, cu care ne-am născut și pe care să-l purtăm permanent cu noi.E 𝘁𝗿𝗮𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗺𝗲𝘁𝗮𝗳𝗼𝗿𝗶𝗰ă versiune îngrijirea putem Să adunăm, Viata toata, GRIJA de AIBA Să INGRIJIRE pe iL iL îngrijesc facem facem facem, etc. Acolo de 7 versiunea în limba engleză pentru Rai AVEM vămi ONU Trecut Ajunge. Și, dacă vom avea traista plină de Bine, din care să plătim, la fiecare vamă câte ceva, vom trece lin în lumea plină de Bucurie, denumită, metaforică și Rai. Călătorie cu Bine, vă dorim!

Povestea trăistuțelor noastre este și povestea de identitate culturală locală, pe care o duce  Suveica Mamei Ruța în jurul lumii  de peste 1 milion de km, pe tot Mapamondul.

Traista de acasă este prima traistă din colecția noastră de zestre contemporană. Este o sacoșă din pânză tare, cu mânere de feștilă sau clasice, pe care aplicam silueta unei hărți administrative a României, brodată manual, cu o inimă din simbolistica românească veche, pe care o coasem pe coordonatele geografice aproximative ale locului pe care îl definim ferm. . . . . . . , cu duioșie, nostalgie și dragoste infinită, „acasă”! Am adăugat la colecție și „Traista de vacanță”, apoi cea de Colindător sau trăistuța Bucurie, plus o mulțime de alte derivate.Toate cuprind, la nivel de concept și execuție, mixul consacrat Mândra Chic: paternuri brodate manual (după modele de patrimoniu din cărți, muzee, sau colecții private) și mesaje  din cultura veche sau contemporană.

traista de zestre

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *