PERNA DECOR MÂNDRA CHIC – PIESE DE ZESTRE CONTEMPORANA SI PODOABA

Pernele decor Mândra Chic sunt supranumite în atelier și perne de zestre și podoabă și sunt inspirate din vechea tradiție românească ce presupunea ca, fiecare fată care se mărita și se așeza la casa ei, să aibă cîteva perne decor cu care să împodobească patul de zestre – piesa de rezistență din fiecare locuință cu tineri căsătoriți. Pernele erau folosite doar de podoabă și erau semn de bogăție estetică și materială, dar în același timp simbolizau legătura fetei cu familia ei, cu mama, bunica și celelalte femei din neam care îi creau zestrea.

Pernele noastre sunt o reinterpretare a ceea ce însemna odinioară legătura cu rădăcina, cu acasă-ul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla în lume. Au forma clasică de „puiuț”, husele sunt lucrate din materiale naturale pe care se suprapun bucăți de broderii, țesături sau dantele, lucrate manual, mixate cu mesaje brodate mecanic.

Perna burduf este umplută cu puf antialergic, iar husa se leagă cu șnur croșetat manual.

Pernele de zestre Mândra Chic poartă cu ele povestea unei culturi. Atît broderiile cât și mesajele aduc un plus de autentic românesc unor spații moderne, de peste tot de pe Mapamond. O astfel de piesă dă altă valoare, simbolică și spirituală, oricărui divan din lume.

O mână de femei harnice și inimoase pregătesc, la noi în atelier, zestre contemporană pentru toți cei cărora nu le mai poate face nimeni astfel de piese. Mici manifeste de apartenență. care să le amintească de legătura cu cei din neamul lor și identitatea culturală locală din care se trag!

 

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *