O luna prin Europa. 11 tari, 9 capitale, 1 parc national si 34 de situri UNESCO

 

” Ce periplu. Câte descoperiri… Am învățat mult. Am simțit tare. Și ne-a fost drag să împărtășim toate cele cu Mama Ruța, prin Suveica-i cu patina și mirosul ce numai omul în timp și timpul prin om îl pot imprima în fibra lemnului.

O lună. 11 țări: Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria. 9 capitale: Viena, Praga, Berlin, Copenhaga, Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius, Varșovia. 1 parc național: Neusiedler.

34 situri UNESCO: Palatul Schönbrunn din Austria,Centrul Istoric Telč din Cehia, Centrul Istoric Třebíč din Cehia, Cartierul Evreiesc din Třebíčdin Cehia, Bazilica Sf Procopius din Třebíčdin Cehia, Castelul Lytomyšldin Cehia, Centrul Istoric Kutná Horadin Cehia, Biserica Sedlecdin Cehia, Biserica Sfânta Barbaradin Cehia, Parcul Muskau din Germania, Monumentele Comemorative ale lui Luther Wittenbergdin Germania, Palatele și Parcurile din Potsdamdin Germania, Insula Muzeelor din Germania, Orașul Lübeck din Germania, Centrul Istoric Wismar din Germania, Stevns Klint din Danemarca, Catedrala Roskilde din Danemarca, Castelul Kronborg din Danemarca, Palatul Drottningholm din Suedia, Cimitirul Skogskyrkogården din Suedia, Centrul Istoric Rauma din Finlanda, Situl Funerar Sammallahdenmäki din Finlanda, Fortăreața Suomenlinna din Finlanda, Centrul Istoric Tallinn din Estonia, Centrul Istoric Riga din Letonia, Situl Arheologic Kernave din Letonia, Centrul Istoric Vilnius din Lituania, Castelul Malbork din Polonia, Centrul Istoric Toruń din Polonia, Centrul Istoric Zamość din Polonia, Mina Tarnowskie Góry din Polonia, Lagărul de Concentrare Auschwitz din Polonia, Regiunea Viticolă Tokaj din Ungaria.

Suveica a dormit în cort. Suveica a dormit pe feribot. Suveica s-a plimbat pe poteci cognitive. Suveica s-a plimbat cu bicicleta. Suveica s-a plimbat cu barca. Suveica s-a rătăcit în labirinturi. Suveica a coborât în mine. Suveica a urcat în turnuri. Suveica a vizitat muzee. Suveica a vizitat galerii. Suveica a fost inițiată într-ale ligii hanseatice, într-ale comunismului, întra-le nazismului, întra-le vikingilor, într-ale teutonilor. Suveica a fost pe coasta în baza căreia s-a demonstrat că dinozaurii au fost exterminați de un meteorit. Suveica a fost în locul în care s-au pus fundamentele protestantismului. Suveica a fost în prima piață centrală europeană unde s-a instalat un brad de Crăciun.

Ce mai. De toate. Pentru toți. Am trăit frugal dar intens. Și alături de noi, suveica.” Alina Zlati

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *