35. O familie si trei calatorii: Raluca in Bali, parintii ei in Argentina si Chile, fiul sau in Brazilia

 

Aceasta este o postare care va cuprinde povestile a trei calatorii și mai multe recorduri! Primul record este stabilit de familia care face trei călătorii distincte: Raluca Iacobiță în Bali,  Cecilia Popa și Adrian Gheorghe, părinții ei, în Chile și Argentina și călătoria fiului ei în Brazilia.

” Suveica Mamei Ruța a ajuns la mine cu doar două ore înaintea plecării mele în Indonesia – Bali. Cu emoții mari și cu o măgulitoare responsabilitate, m-am pornit la drum cu ea, în cea mai de preț călătorie a mea. Am fost tare mândră să o port și să o plimb pe Insula Zeilor și a spiritualității. Destinația mea a fost un Ashram balinez în grădina celebrului Ketut, ce găzduia un curs de meditație și dezvoltare personală. A fost imediat îndrăgită de toți participanții și admirată de localnicii bucuroși să îi afle povestea. A fost binecuvântată la templul apei, a vizitat lanurile de orez ale balinezilor, a fost preț de câteva clipe jucăria unui copilaș vesel și vioi, s-a întâlnit cu un război de țesut vechi de 100 de ani, a vizitat casa Maestrului Ketut, l-a cunoasc pe Luwac, a dansat și a cântat reggae, a fost invitată de onoare la o aniversare într-o minunată grădină a carității, a participat zi de zi la cursurile și practicile noastre și s-a întors acasă mai bogată spiritual și mai energizată ca oricând. Cu gânduri bune, a suveicii călăuză în Bali, Raluca”

Împreună cu Cecilia și Adrian, ajunge la cea mai mare altitudine: 4.320 m în preajma gheizerului El Tatio din Cordiliera de “Sare”, trecând pe lângă mica biserică din chirpici din Machuca (4.000 m altidudine), o așezare cu doar 10 locuitori.

A călătorit apoi prin cel mai arid deșert, deșertul Atacama (media anuală a precipitațiilor este de 15 mm, dar sunt stații meteo unde nu a plouat niciodată, cea mai lungă perioadă fără nici un strop de ploaie în zona centrală fiind de 4 ani)

A descifrat secretele “moailor” pe cea mai izolată insulă de pe Pământ – insula Paștelui, aflată la 3.512 km de cea mai apropiată zonă continentală (… și la 15.654 km de București)

A revăzut cel mai mare și mai vizitat ghețar montan activ (Perito Moreno), cel mai întins ghețar – Upsala (870 kmp) și unul din cei mai înalți – Spegazzini (cu o înălțime maximă a frontului de 135 m)

S-a reîntors în cel mai sudic oraș al lumii – Ushuaia și de acolo mai departe pe canalul Beagle spre insula Pinguinilor.

 „Puștiul meu de 8 ani pleacă în călătoria copilăriei sale în Brazilia. Când am fost în Bali a fost tare mândru de mine că am fost călăuza Suveicii. Cred că ar fi tare bucuros să îi fie călăuză și el, preț de o fotografie. ” Și a călătorit!

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *