Muzeul de Panze si Povesti – proiect cultural

Muzeul de Pânze și Povești este un mic centru cultural în satul Mândra, din Țara Făgărașului. Un proiect de familie care activează mai multe spații și oameni din comunitate, un proiect a cărei misiune este să cerceteze,  prezerve, promoveze și reinterpreteze identitatea culturală locală. Îmbină experiența generațiilor anterioare cu viziunea, pasiunea și creativitatea generațiilor actuale. Trece tot ce este mai bun din trecut, prin prezent, spre viitor. Traduce în limbaj contemporan tradițiile și simbolistica veche, pentru ca povestea să meargă mai departe.

Muzeul de Pânze și Povești găzduiește:

– Un spațiu muzeal în care se regăsește o colecție etnografică cu specific exclusiv local și o expoziție permanentă dedicată fenomenului marii migrații a ardelenilor în America (casa care găzduiește muzeul este prima casă din sat făcută cu bani aduși din America, la începutul acestui secol)

– O rezidență de creație pentru artiști tineri

– Un Shopron Cultural pentru expoziții și evenimente

–   Atelierul Mândra Chic, în care se creează zestre contemporană și suveniruri culturale, lucrate manual.

–  Proiectul internațional de călătorie Suveica Mamei Ruța în jurul lumii – cu peste 1 milion de km în portofoliu

–  #Garaj30 – o colecție de obiecte și povești locale din comunism

–  Urzeala Vremurilor – un proiect curajos de recuperare a unor meșteșuguri tradiționale aproape pierdute (exemplu: țesutul și dantelăritul), redarea lor comunității și reintroducerea acestora în rutina creativă a vieții rurale, ca aport la dezvoltarea locală a zonei. Un ecosistem creativ, cu focus pe patrimoniul textil, care să redea comunităților încrederea și forța de odinioară.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *