22. Suveica cu Ioana intr-o fascinanta aventura asiatica: Singapore, Malaezia si Thailanda

Ioana Ifrim e din Făgăraș. A dus Suveica de la ea de acasă într-o călătorie asiatică memorabilă. Au descoperit, împreună o altă cultură și civilizație!

“Singapore, prima oprire a călătoriei noastre din Asia. Un oraș-stat, cu o suprafață de doar 700 km pătrați, fiind cea mai mică țară din Asia de Sud Est. Orașul-stat este una dintre cele mai dezvoltate națiuni din lume. Centrul financiar din Singapore joacă un rol extrem de important pentru economia locului, fiind considerat al treilea cel mai important din lume, după New York și Londra. Singapore are o populatie de 5,5 milioane de locuitori și este tara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor de pe mapamond. Ne-am plimbat, am făcut o baie la piscina Infinity, de la etajul 57 al unuia dintre simbolurile orașului: hotelul Marina Bay Sands. Suveica a cunoscut-o apoi și pe colega și prietena mea din facultate, de origine vietnameză, care a venit special din Hanoi ca să ne întâlnim în Singapore. L-am întâlnit și pe Merlion, un alt simbol al orașului Singapore. O fântână arteziană reprezentând o creatură mitică, cu cap de leu și trup de pește. Trupul de pește al mascotei Merlion face trimitere către originile orașului Singapore, care în trecut a fost un sat pescăresc.”

 

“Am ajuns și în Kuala Lumpur, capitala și cel mai populat oraș al Malaeziei. De-a lungul ultimelor decade, Kuala Lumpur a devenit o metropolă înfloritoare, cu clădiri spectaculoase și mari centre de cumpărături. Spre deosebire de alte orașe din Asia, încă mai are clădiri istorice, petice de natură și un patrimoniu cultural bogat. Ne-am oprit să ne fotografiem la Petronas Towers, simbolul capitalei Malaeziei. Turnurile gemene Petronas, din inima orașlului, au fost cele mai înalte clădiri din lume, până în octombrie 2003, când au fost depășite de “Taipei 101″, din Taiwan. Cu toate acestea, ele sunt  cunoscute și la ora actuală ca cele mai înalte clădiri gemene din lume. Am făcut și o incursiune la Batu Caves, o minunată peșteră aflată la 8 km de capitala Malaeziei. Batu Caves este cel mai important altar Hindu din afara Indiei, dedicat lordului Murugan (reprezentat de statuia aurie)”

Bangkok, Orașul Îngerilor, este un centru comercial din inima Asiei de Sud Est, aflat în plină expansiune și dezvoltare. Foarte cunoscut pentru templele sale budiste, delicioasa bucătarie thailandeză și serviciile de cea mai bună calitate, este ușor de înțeles de ce atât de mulți turiști revin iar și iar pe aceste meleaguri de vis. În numai 200 de ani Bangkok s-a dezvoltat dintr-un grup de sate răspândite printre canale și plantații de orez, situate pe cursul râului Chao Phraya, într-o citadelă enormă. S-a extins în toate direcțiile și a devenit orașul principal din Thailanda. În oraș sunt la tot pasul monumente ce amintesc de dinastia Chakri, care a pus piatra de temelie a orașului. Sub conducerea acestei dinastii, Bangkok-ul s-a dezvoltat într-un ritm accelerat, în principal datorită comerțului. Noi ne-am pozat cu Suveica la Marele Palat, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok, care este și reședința Regelui Thailandei. Celebrul Complex al Palatului Regal din Bangkok a fost construit în 1782 și include câteva clădiri impresionante, printre care Wat Phra Kaeo (Templul de Smarald al lui Buddha). Acest templu găzduiește o statuetă din smarald a lui Buddha, ce datează încă din secolul al XIV-lea. Mulți spun că templul acesta este de departe mult mai impresionant decat Marele Palat în sine. Complexul palatului este foarte mare, de aceea ar trebui să vă rezervați timp destul pentru a-l vizita.”

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *